perjantai 5. huhtikuuta 2013

Viikko ruokabloggarina, päivä 1

Varoitus:
Materiaalia on SAATETTU muokata, kärjistää tai luoda vääriä mielikuvia järkytyksen tuottamiseksi. Voi olla, että asioita on jätetty kertomatta. Joten, huolestuneet äidit, olkaa ystävällisiä ja ottakaa minuun yhteyttä henkilökohtaisesti lisätietojen saamiseksi. 

Huh, huh. Onneksi minulla on kaksi esiliinaa, joista vähemmän likaisen valitsin ylleni. Pahoittelen kuvamateriaalin puuttumista. Tähän ateriaan kulutin aikaani ehkä puoli tuntia. Ruoan valmistusvaiheesta ei valitettavasti ole kuvia, mutta ehkä uskotte itse valmistamaksi? Stockalle en ehtinyt, mutta Lidl ajaa saman asian, elkää vaan kertoko kelleen!

Täältä pesee:

Ohjeet

romanttinen ruskeakastike

3rkl (oikeaa ruokalusikkaa,ei mitallista) vehnäjauhoja
3rkl margariinia
1kpl lihaliemikuutio
sopivasti Maizenaa
8 dl (suunnilleen) vettä
valkosipulirouhetta
maustepippuria
paprikajauhetta
(PAKASTEsipulia)
suola

Kuumenna margariini pinnoitetussa kattilassa jos on esimerkiksi niin,että isosta paistinpannusta on katkennut kahva ja se on muutenkin vino. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja odottele,jos ne kerrankin vaihtaisi väriään. Tarpeeksi kauan kun olet tuijottanut saatat kuvitella niiden ruskistuneen. Kaada vedenkeittimessä kuumennettu vesi päälle ja varo kun se aina yhtä yllättäen räiskyy. Totea,että ei se ole tarpeeksi ruskeaa taaskaan joten joudut lisäämään sen lihaliemikuution joukkoon. En suosittele Pirkan merkkisiä, koska ne on ihan kivikovia ja jää kokkareiseksi. Kokkareita (lihaliemikuutiosta ja vehnäjauhoista tulleita) voit liiskata esimerkiksi muovisella lastalla jos on niin, että omaisuuden jaossa vispilä on jäänyt uupumaan etkä ole muistanut ostaa uutta. Lastalla on myös kätevämpi tonkia se viimeinen köntti pois seasta kun toteat ettei se sula sinne ja könttejä tulee vaan lisää.
Mikäli kastike näyttää liian paksulle, laita lisää vettä. Kun olet laittanut liikaa vettä etkä saa sitä enää tarpeeksi paksuksi, on aika ottaa esiin Maizena-suuruste. Heitä loput mausteet joukkoon ja jos tykkäät sipulista ja unohdit sen, ota PAKASTEsipulia joka on valmiiksi silputtu- vältyt turhalta kyynelehtimiseltä. Varoitan kuitenkin,että ne palaa herkästi. Tadaa; ruskeakastike on valmista. Maista: ei se lihaliemikuutio riittänyt, lisää hieman suolaa.






MMmm..maukkaat lihapullat

1kg Enebacken lihapullia (Lidlistä)
köntti margariinia

Valmistaudu paketin avaamiseen verryttelyllä. Avaa ikkuna, sitten paketti ja juokse minkä kintuistasi pääset ainakin toiseen huoneeseen ja potkaise ovi kiinni. Kun arvelet huoneen tuulettuneen E-koodin hajusta (n.5min), voit varovasti palata keittiöön.
Ota paketista ehkä kolmasosa ja paista paistinpannulla vähän väriä ja rasvaa lisää. Äsken käyttämäsi lasta on varmaan likainen, jos et jaksa pestä sitä niin käytä jotain muuta johon yletyt liikahtamatta, esim. juustohöylä. Sitten kun ne näyttää valmiille niin kippaa ne ruskean kastikkeen joukkoon.

Pasta

vettä
pastaa
suolaa

Laske hanasta vettä niin kauan kun jaksat ja hella kutoselle. Heitä suolaa joukkoon ja kun kiehuu, myös pastat.
Vinkki:Mitä kauemmin annat kiehua, sitä vähemmän on vettä kaadettavana pois kattilasta.


TADAA! !

Huomaa tyylikkäästi pyyhkäisty kastikejälki reunalla.


Ai että, maha on niin täynnä äidin tekemää ruokaa!










2 kommenttia: